Ierse slavernij .

Je hebt van die moriaantjes zo zwart als roet, zoals Sylvana Simons, geboren als Sylvano, die met gebruikmaking van haar donkere huidskleur zelfs de wiskunde wil dekoloniseren.

Deze mensen hoor je nooit over de vele, vele Ierse slaven. Black Lives zijn de enige levens die er toe doen volgens deze aap.

Hieronder het verhaal over Maggie Delaney. Hoe ons recht werkt wordt duidelijk. Lost at sea.

Ierland is door Groot Brittannië compleet leeggeroofd, inclusief de mensen. Door het vrije verkeer van kapitaal waardoor Groot Brittannië haar hele opbrengst uit de landbouw teloor zag gaan, het kapitaal vloeide daarheen waar het het meeste opbracht, de industrie. De Britse landbouwgronden lagen te verkommeren en er dreigde hongersnood. De Ierse aardappelen brachten uitkomst.

De hongersnood die ontstond in Ierland door het leegroven van dat eiland vindt je terug in de geschiedenisboeken als de Aardappel Hongersnood. Een mooi staaltje geschiedvervalsing door de Britse imperialisten. Ze roofden de aardappelen voor hun eigen bevolking en verkochten de Ierse bevolking als slaaf aan een corporatie voor arbeid in het nieuwe land Amerika.

De geschiedenis wordt door de winnaar geschreven en heeft de neiging zicht herhalen.

Voor de zondagavond.

4 reacties op “Ierse slavernij .

  1. Simons ga koken!!! Heri Heri, pom en het kip.
    Heri Heri krijg je een energie booster van.
    Bij hete kip gaan je veren omhoog staan door de Zwarte peper en Madame Jeannette.
    Of…kinderliedjes zingen.

    Eén aapje in de slagroom Twee beren vol met zeep Drie geiten in een pudding Vier zebra’s zonder streep Vijf neushoorns met een feestneus Zes wolven in de trein En zeven dikke kikkers die snipverkouden zijn.

    Dekoloniaseren tast de geest aan. Brain fog. Mist onder de hersenpan.

    Maggie Delaney, her story
    Dank je wel Don voor het plaatsen van deze video.

    The life performance van Carol is a masterpiece!!!
    Een aanrader ook voor middelbare en het hoger onderwijs.
    Worden ze bovenwijs van bij geschiedenis.

  2. Gister het super artikel en speech doorgestuurd inclusief deze naar vriend geboren in die nieuwe wereld vol slavernij…woont in andere landen en maakt mensen blij.

    Top! Was zijn antwoord de speech al gezien, ook Maggie Delaney van de rest begrijp ik niets kun je het uitleggen misschien.

    Tja, hoe leg je dat gevalletje uit 🤔
    Was aardig raak tot besluit…!!!

    The story of Maggie Delaney is an article ombined with a stupid Dutch politician about colours and decolonisation of math. The politician is black born in Suriname
    It’s a s-witch 😀

Geef een reactie