Kamervragen over de jeugdzorg…

Beste kamerleden,

Al langere tijd heb ik enkele vragen en aangezien de politiek betrokken was bij mijn arrestatie in 2013 stel ik ze maar direct aan alle 2e kamerleden. Een aantal verantwoordelijken uit die tijd hebben inmiddels een “functie elders” of zijn dood. Els Borst en Willy Dille onder andere. Beiden onder verdachte omstandigheden, Els Borst is vermoord en Willy Dille pleegde zelfmoord maar daar wil ik het hier niet over hebben. Daar hebben we justitie voor. En dan zijn we direct waar we wezen moeten want justitie heeft ook de complete jeugdzorg onder haar hoede.

De vragen:

  1. Waarom valt de jeugdzorg volledig onder justitie en niet onder het ministerie VWS en b.v. alleen de gesloten jeugdzorg onder justitie? In een rechtstaat zou dat zo moeten zijn. Door kinderen over te hevelen naar justitie worden ze rechteloos.
  2. VWS betaald justitie voor deze kinderen. Hoeveel en wat doet justitie met dat geld? De uitgaven zijn vele malen lager dan de inkomsten nl.
  3. Is het antwoord van vraag 2 direct de reden waarom niet bekend wordt gemaakt om hoeveel kinderen het daadwerkelijk gaat? Graag inzicht in het aantal kinderen wat overgeheveld is van het systeem van VWS naar het systeem van justitie.
  4. Wie was de curator van het op 31 december 2014 failliet verklaarde jeugdzorg?
  5. Waar is het geld gebleven van het op 31 december 2014 failliet verklaarde jeugdzorg?
  6. In totaal is er 70 miljard euro “kwijt”geraakt aan AWBZ premies. Daar zit ook jeugdzorg geld in. Zijn die inmiddels terecht en waar is dat terug te vinden? https://fd.nl/frontpage/Archief/652443/ruim-70-miljard-euro-awbz-premies-zijn-verdwenen
  7. Nederland is kampioen uit huis plaatsen. De zgn “kinderen van de staat”. https://www.gld.nl/nieuws/2475909/nederland-is-kampioen-uit-huis-plaatsen-forse-kritiek-op-jeugdzorg. De cijfers van de uit huis plaatsingen lopen alleen maar op. Waarom wordt hier geen onafhankelijk onderzoek naar ingesteld? Zeker temeer er meer dan genoeg signalen uit de maatschappij komen dat een overgroot deel van deze uit huis plaatsingen onterecht zijn.
  8. Waar zijn de kinderen van de toeslagenaffaire en waarom zijn ze nog niet thuis?
  9. In 10 jaar verdwenen meer dan 2500 vluchtelingenkinderen. Zij raakten “kwijt”. Zijn deze kinderen inmiddels gevonden of wordt er actief naar ze gezocht? https://www.ed.nl/cranendonck-heeze-leende/in-tien-jaar-tijd-verdwenen-2500-kinderen-uit-asielzoekerscentra-uit-azc-budel-relatief-weinig~ad745b5d/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
  10. Het meeste geld voor de jeugdzorg gaat niet naar de kinderen maar naar de gemeenteambtenaren, ketenpartners, advocaten, (al dan niet malafide) zorginstellingen en andere “betrokkenen”. Recent noemde de griffie van een rechtbank het zelfs een lobby! Waarom een systeem in stand houden waarbij elk overzicht ontbreekt en er maar wat aan gerommeld wordt?
  11. Klopt het dat er advocaten zijn die “samenwerken” of zich in ieder geval erg thuis voelen bij het O.M. en dat deze als “dienst” soms kinderen uit de jeugdzorg krijgen die vervolgens terug kunnen naar huis? M.a.w. dat er corruptie heerst tussen justitie en deze advocaten? En dat deze advocaten (of in elk geval 1 uit deze groep) ook altijd worden gevraagd of aanwezig als “onafhankelijk”deskundige of zichzelf zelfs via social media openbaar opdringen.
  12. Klopt het dat justitie ook eigen “trollen” inzet in de jeugdzorg op social media?
  13. Ouders die zich negatief uitlaten op social media over hun door de jeugdzorg (justitie) onterecht gekaapte kind(eren) krijgen een dreigbrief van de instelling waar het/de kind(eren) zijn geplaatst. In veel gevallen wordt er gedreigd dat ze hun kind(eren) niet meer mogen zien. Vind u dat een democratie en rechtstaat waardig?
  14. De rapporten van de commissies Samson (2014) en de Winter (2019) maakten duidelijk dat 75% van de kinderen in een overheidsinstelling psychisch, lichamelijk of seksueel wordt mishandeld en/of misbruikt. Welke stappen zijn er genomen tot op heden om de veiligheid van deze kinderen te waarborgen?
  15. Klokkenluiders en advocaten die de wantoestanden in de jeugdzorg naar buiten brengen worden gearresteerd, gecriminaliseerd, raken hun baan en nog meer kwijt en worden publiekelijk door het slijk gehaald. Klopt het dat justitie de media vooruit inlicht over een op handen zijnde arrestatie en dat de media opgedragen wordt mee te werken aan het gaslighten van betreffende klokkenluider of advocaat?

Hier laat ik het even bij. Ik heb niet de illusie dat er antwoorden gaan komen. Polen noemde de Nederlandse jeugdzorg inhumaan en barbaars en dat is het ook. Ik zou er wreed aan toe willen voegen. Er is een heleboel mis in Nederland als het om kinderen gaat. Het childtrafficken, de illegale adopties, Het streamen van 77% van de kinderporno wereldwijd in Nederland, het pedohandboek, de pedopartij, het misbruik door hoge ambtenaren bij justitie, de Demminkzaak waarbij ik notabene van de enige Rolodex veroordeelde uit zijn eigen mond hoorde dat Demmink wel degelijk betrokken was, Yvonne Keuls die monddood gemaakt is, Robert van de Luitgaarden die als kind misbruikt is door hoge machthebbers enz. Justitie zet iedereen die onderzoekt of vragen heeft weg als leugenaar, complotdenker of psychisch gestoord maar de realiteit is dat we in Nederland met een heel ziek justitieel apparaat te maken hebben waarin kinderen niet veilig zijn. Waarin kinderen geslagen en verkracht worden en waar je kapot gemaakt wordt als je er iets van durft te zeggen.

Leve de democratie!

Yvonne Brinkerink (klokkenluider jeugdzorg)

Bron en de site van deze strijdster: Kamervragen over de jeugdzorg – Yvonne Brinkerink (wordpress.com)

11 reacties op “Kamervragen over de jeugdzorg…

  1. Aanvulling op het schrijven van Yvonne

    Stop gesloten jeugdzorg.
    Kinderen sluit je niet op.

    Het Vergeten Kind
    Ervaringsdeskundigen, Jason en Carlijn in gesprek met Maarten van Ooijen. 3-2-2022
    Het manifest wordt aan hem overhandigd.

    Het moet stoppen! zegt Attje Kuiken (PvdA) en wel zo snel mogelijk.

    René Peters (CDA) en Lisa Westerveld (GroenLinks) zijn ook aanwezig en luisteren naar de ambassadeurs en ervaringsdeskundigen.

    Maarten van Ooijen, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft toegezegd een plan te maken om de gesloten jeugdzorg af te bouwen.

    “Ik ga een plan maken, nog dit jaar in ieder geval maar ik hoop zo snel mogelijk, waarin staat hoe we gesloten jeugdzorg gaan afbouwen en hoe ongelofelijk belangrijk het is dat alternatieven worden opgebouwd.” – staatssecretaris Maarten van Ooijen

    https://www.hetvergetenkind.nl/actueel/181/manifestatie-gesloten-jeugdzorg-moet-stoppen

    1. Kinderen plaatsen in gesloten jeugdzorg is onacceptabel.

      In 2020 zaten ruim 1.800 kinderen in de gesloten jeugdzorg. De meeste kinderen belanden er met een spoedplaatsing, zonder doordacht plan of visie voor de lange termijn. Opsluiten en andere vrijheidsbeperkende maatregelen leiden tot extra problemen voor deze kinderen, ze houden er traumatische herinneringen aan over en doen nieuwe angsten op. In de gesloten jeugdzorg maken kinderen geweld en repressie mee. Het is een onveilige plek die herstel en ontwikkeling in de weg staat.

      1. Dag lieve Yvonne, heb veel aan je gedacht vandaag. Mooi, dat DQ ons samenbracht.

        Als ik boek 1 uit heb, ga ik je 2e boek lezen én wat nog belangrijker is delen met nederlands-taligen.

        Kinderen van de Staat. Jeugdzorg in ademnood . Het is chaos. Kinderen en ook ouders zijn de slachtoffers.
        De wereld van de jeugdzorg staat in brand.
        WereldWijde Synchroniciteit.

        Jason, ervaringsdeskundige ken je vast ook wel van naam.
        https://youtu.be/DYRVHd7Qn04

        Liefs,
        💙
        Margie
        💃

        1. Het was dus boek twee waarvan ik gisteravond de laatste letter las…

          Zóveel kracht in jou lieve Yvonne en jouw twee liefdevolle schatten.

          Waves of Love & Mercy 🌊
          From Atlantic 💙

          Heb het GOeD 🙌

          💃

  2. Nederland is met 43 duizend uit huis geplaatste kinderen koploper in Europa.

    Jeugdzorg vernietigt levens…

    https://www.ad.nl/binnenland/hoe-eli-jeugdzorg-niet-overleefde-op-haar-sterfdag-hoefde-ze-eindelijk-niet-meer-bang-te-zijn~aa67fb12/

    Eli heeft van haar tiende tot haar achttiende in de jeugdzorg gezeten, daarna is ze dakloos geworden door een fout van haar voogd. Kun je nagaan: een onveilig gezin, misbruikt en mishandeld binnen jeugdzorg, vaak in isolatie gezet en door ondercapaciteit in de jeugdgevangenis gezeten, zonder dat ze iets crimineels had gedaan.

    Op haar laatste dag vorig jaar straalde Eli 💖
    Ze was zó blij. Alsof ze de loterij had gewonnen. Ze keek er echt naar uit, hoe moeilijk ze het ook vond voor haar dierbaren. Tijdens haar uitvaart werden foto’s en filmpjes vertoond van het moment vlak voor haar euthanasie. Ze straalde, het leek bijna een verjaardagsfeestje.

    Rest in Power mooie lieve Eli 🕯️💙💫 nu ben je veilig in Liefde en Licht

Geef een reactie